Julias sista inlägg här.

Cha chaaaaaaaa bloggen!
Vill egentligen mest säga att jag kommer sluta att blogga här, och återgå till min förra blogg och bli mer aktiv där istället. Ja, jag vet - om det hade funnits något slags pris att vinna för attman byter blogg väldigt ofta, så hade jag vunnit det.
Den nygammla adressen är alltså: www.jerlandsson.blogspot.com
Varför det blir såhär kommer ni antagligen få reda på tids nog. Kanske på den här bloggen, så fortsätt kika in. Eller kanske inte alls. Spänningen stigeeeer!

Nu när jag ändå bloggar här kan jag ju nämna att jag har haft en väldigt fin helg i Småland, men det känns också bra att vara tillbaka här, även om Västra götaland inte klingar lika fint.

Dagens blöööhhhh:
Min förlorade kamera som befinner sig hos Elli, som i sin tur har flyttat till Oslo... 
Insikten i att jag faktiskt har googlat fler saker än jag sökt något viktigare idag.
Näsblod.
De färre, men intensivare hostattackerna.
Huvudvärk / mild migrän / förlorad balans / ljusskygghet.
ATT JAG HAR EN KNASIG FÖRKYLDNING SOM GÅR RUNT OCH RUNT OCH RUNT TROTS ATT JAG HAR ÄTIT SVINDYRA ÖRTTABLETTER!?!?!?!?
Insikten i det som nästkommande eventuella blogginlägg på den här adressen kommer handla om. 

Dagens glädeämnen:
Hasselnötter till gröten i morse. 
Marängswisch på klassvärdstiden.
Skypedejt med de emigrerande vännerna mina - Elli, Madde och Filippa.
Helgplanering och pepp.
Spagetti & köttfärsås till lunch.
Övning inför morgondagens öppen scen. Det kommer att bli GRYMT!
Att få tvätta imorgon!!!!! 
Min återfunna kursbok.
Kvällsandakten.
Kvällens stjärnklara himmlen. 
Och så Jesus då, det är ju tack vare honom som jag är här, och som många av ovanstående glädjeämnen egentligen grundar sig på.

På återseende HÄR: www.jerlandsson.blogspot.com. Glöm ej, så skall ni ej sakna mig. (Ja, man blir lite bibelspråkskadad här kanske, eller så är det bara jag.)
- Julia

I helgen,

är det hemresehelg, vilket innebär att vi är lediga på fredag och på måndag för att ha tid att resa hem. Nu bor ju varken jag eller Nicole särskilt långväga ifrån, om man jämför med de som bor i Norrland och har ca. 18 timmars resväg och blir några 1000 kr fattigare varje gång (om de väljer flyg) - men ack vilket bra påhitt!
Är så pepp inför att träffa min fina familj igen (ja, jag vet att jag var hemma för två veckor sedan, men då träffade jag inte alla)!!
Förresten... Hem och bor. Vårt hem är ju här, och vi bor ju här, jaja, men ni fattar va?

Andra viktiga saker som är värda att nämnas:
Jag har börjat sjunga i en kör i Alingsås. Fantastiskt roligt! Har saknat körandet litegrann.
Jag har hostat sönder diverse morgonböner, lektioner, och nätter på senare tid.
Jag har tappat min Bibel i en vattenpöl.
Jag har skrattat mycket.
Jag har funderat mycket.
Jag har lärt mig mycket, förundrats mycket, förvirrats mycket.
Jag har inte städat mitt rum, vilket märks. Mycket.
Jag har slagit inte-stöka-ner-på-mitt-rum rekord! Det höll i 2,5 vecka från det att jag flyttade hit. Har aldrig i mitt liv haft mitt rum välstädat under så lång period.

Nu ska jag alltså städa här, så att jag har ett fint hem att komma tillbaka till på måndag. Egentligen borde jag läsa Bibeln och kurslitteratur också... Men jag har ju hela dagen framföööööööör mig! (Slutar vid 11 på onsdagar, då vissa av mina klasskamrater slutar 16.40. HEHEHEHEHEHE)


Ha det fint,
- Julia (surprise!)


Vad man gör på folkhögskola:

man klär ut sig. Mycket! Åtminstone här på Hjälmared.
Varje fredag är det klädtema i skolan, igår var det pirattema (dock var jag oengagerad). Ikväll höll jag och Nicole i hemafton tillsammans med vår våning och två sköna lärare. Vi hade djungeltema! Det är otroligt roligt med teman, och att alla engagerar sig så gott det går. Dock hade det ju varit bra att veta att man klär ut sig väldigt mycket här - min garderob är inte särskilt utrustad för galna dresscodes. Tur att det är hemresehelg nästkommande helg - jag ska packa resväskan full med utklädningskläder!
Kvällens hemafton blev för övrigt väldigt lyckad (tycker jag), med god mat, god efterrätt, djungeltelegrafen och Afrikansk musik och dans bl.a. Alltså. Afrikansk dans. Varför har ingen tidigare sagt hur sjukt KUL det är!? Så, så, såååå roligt!!

Annars så har jag varit magsjuk två dagar den här veckan - vilket var ungefär det jobbigaste och tråkigaste någonsin. Kändes som att jag var i karantän, inlåst på mitt rum i sååååå många timmar. Ensamt efter att ha träffat väldigt många människor, väldigt många timmar i sträck. Tror knappt att jag har varit så uttråkad någonsin i mitt liv. Dessutom missade jag en föreläsning av en kristen darwinist som jag sååå gärna hade velat höra på. Suck, suck. Men är glad att jag ändå blev pigg rätt fort. Nu avlöser dock den ena sjukdomen den andra, och förkylningen sitter i min arma kropp. Dock köpte jag brutalt dyra örttabletter som förhindrar förkylningen att blomstra ut. Det funkar faktiskt, har egentligen bara halsont och lite huvudvärk, vilket är helt okej i jämförelse med allt annat som egentligen hör förkylning till.

Så här såg jag ut ikväll, blev ansiktsmålad av min söta lärare! Ska bli spännande att se hur lång tid det tar att få bort den gröna sprayfärgen och ett kilohårspray ur håret. IM SOOOO EXITED!!!!



kwaheri,
- JULIA

Långt, och djupt inlägg

För exakt ett år sedan så hade jag en stark framtidsdröm. En dröm om att efter studenten åka till Nya Zeeland. Jag visste inte varför jag just ville dit, inte heller riktigt vad jag ville göra där. Enda anledningen till att jag kände att jag ville dit så starkt, var nog egentligen för att det ligger precis på andra sidan jorden från Sverige. Längre bort än så går det inte att komma. Och jag ville bort, allra allra längst bort.

För lite mer än ett halvår sedan, så var jag nästan säker på att jag skulle åka till USA efter studenten. Jag fick ett jobberbjudande som au pair, allt gick väldigt fort och jag hann aldrig känna efter vad jag egentligen ville. Nya Zeeland var dyrt, USA låg också lång bort, au pair var spännande och allt gick som på räls. Det skrevs mejl efter mejl, pratades i telefon, kontrakt som skulle skrivas på och så... nej. Mina framtidsplaner raserades över en helg, och som så många gånger förut hade jag byggt upp höga förhoppningar som sedan raserades och smulades sönder. Fan, fan, fan!

Några veckor efter USA-incidenten när allt var jobbigt, grått och trist, sa en väldigt klok person till mig: Julia, du kanske inte måste åka till andra sidan jorden för att komma bort. Det är inte alltid milavståndet som betyder mest. 
Jag satt vid köksbordet hemma, hade grunnat på det kommande ämnet väldigt många veckor, men inte vågat prata om det. 
"Jag vet vad jag vill göra efter studenten." 
"Inte bibelskola* va!?" kontrade någon i min familj. 
Jag blev tyst. 
Men. Jag är inte den som är den, och jag har absolut inga problem med att min familj inte är kristen - så länge de accepterar och respekterar att jag är det, liksom jag respekterar och accepterar dem. (Den där repliken vid köksbordet var nog egentligen bara ett skämt). Jag vet att de aldrig skulle få för sig att förstöra någonting som är så pass viktigt för mig, och stöttar mig i mina val. 

Så. En regnig eftermiddag stod jag vid en gul postlåda i Växjö, bad en kort bön och släppte ner ett kuvert som hade varit igenklistrat i över en månad (eftersom jag inte hade velat verka för desperat, men det var jag ju egentligen!). Jag tänkte och pratade om platsen dit kuvertet skulle varje dag, liksom jag hade gjort månader innan. Och så, i mars kom telefonsamtalet. Jag hoppade av lycka och kunde inte sluta le.

En väldigt vettig person i min klass sa på en lektion i förra veckan att hon ibland tänkte sig Gud som en GPS.
En som vägleder, hjälper oss att hitta rätt väg när vi är vilse. Men GPS:en funkar inte om man inte lyssnar på rösten (min syster svänger tillexempel ALLTID åt vänster när GPS rösten (oftast Jan Guillou dessutom!?) säger höger = vi åker alltid vilse), den funkar inte heller om batterierna tar slut och man struntar i att ladda om den, eller om man väljer att stänga av den. Ibland går den tillochmed sönder. 
Jag har varit vilse, länge. Ofta låtsades jag dock som att jag hade stenkoll både med och utan GPS. Dock har jag världens sämsta lokalsinne, så det funkade liksom aldrig. Ibland var GPS:en på, och jag körde rakt fram när GPSrösten sade åt mig att svänga. Ibland stängde jag av den för att den helt enkelt var fruktansvärt jobbig. Men den gick aldrig sönder och batterierna tog aldrig slut.
Så en dag, bestämde jag mig helt enkelt bara för att lyssna. Svänga istället för att fortsätta rakt fram.

Och nu, nu är jag här.  Det går upp, det går ner. Jag trivs, jag längtar hem, jag är förvirrad, jag är glad, jag är osäker, jag är stolt. Jag lär mig mycket, jag diskuterar mycket, jag ser mycket. Jag känner hur jag växer, och hur jag kommer att växa. Jag accepterar inte allt som alla säger, men jag blir säkrare på vad jag själv står för, tror på och tycker. Jag trivs trots att allt inte alltid är glasklar (och det är väldigt svårt för en glasblåsardotter från glasriket, när allt helt plötsligt inte är klart som glas längre må jag säga) och framförallt så vet jag att jag är på rätt väg.

GPS:en är på, och jag väljer att följa den.

- Julia

* Nej, jag går inte bibelskola. Folkhögskola med bibellinje! Jag intalar mig att det är en viss skillnad.


RSS 2.0